top of page

DALGIC POMPALAR VE ÖZELLİKLERİ KULLANIM ALANLARI

dalgıc_pompa.jpg

Dalgıç Pompalarda, motor pompa gövdesine bitişik olarak monte edilir. Bu bağlantı yerleri hava ve su geçirmeyecek şekilde izole edilerek sızdırmazlık sağlanmıştır. Herhangi bir dış etkene maruz kalmadan çalışmaları dalgıç pompaların avantajıdır.

 

Mekanik salmastra sistemleriyle akışkanın motor kısmına pompalanması engellenir. Pompa direkt boru, flexible boru veya tesisata bağlı olabilir. Bir çok tipi bulunan dalgıç pompaların tek kademeli olanları; drenaj, kanalizasyon, genel endüstri ve çamur basmakta kullanılır. Ayrıca en küçük dalgıçlardan pompaları populerdir. Derin sondajlarda ve kuyularda su çıkarmakta alışılmış olan tipler çok kademeli dalgıç pompalardır

 

Dalgıç pompalar genellikle su temini, sulama ve sprinkler sistemleri, yer altı sularının seviyesinin kontrolü ve ısı pompası uygulamalarındaki temiz veya az kirli suların basınçlandırılmasında kullanılmaktadır. Süs havuzları ve fıskiyeler de bu pompaların kullanılabildiği alanlardır

JET POMPALAR VE KULLANIM ALANLARI

jet pompalar.jpg

 Derinden emiş gereken evsel kullanımlar için idealdir. Paslanmaz çelik çarkı ile son derece hijyenik ve uzun ömürlüdür. Hava kabarcıklarının fazla olduğu ve az miktarda kum içeren sularda dahi mükemmel emiş yapabilen bu pompalar; 4 kat/4 daireye kadar yapılarda su temini, küçük bahçelerde sulama, 8 metreye kadar derinlikte kuyulardan emiş yapılacak uygulamalar için en mükemmel çözümdür. Kullanım amacına göre bu pompalara uygun ekipman ilave edilerek hidrofor haline getirilmektedir.

KUYU POMPALARI VE KULLANIM ALANLARI

derin kuyu dalgic.jpg

Derin Kuyu Dalgıç Pompası Nedir? Derin kuyular,keson kuyulardan farklı olarak daha çok sondaj ile açılan dar ve derindir. Derin kuyu dalgıç pompa, kuyu içerisine gönderilen dalgıç pompalardır. Bu pompalar kuyu içerisinde ki suyun çıkarılmasını sağlamaktadır

ATIK SU POMPASİ VE ÖZELLİKLERİ

atık su pompası.jpg

Drenaj pompası başlıca yüzey ve sızıntı sularının farklı konumlara transferine ve yeraltı suyunun transferine yöneliktir. Öte yandan atık su pompaları, atık suyun tahliyesi için kullanılır.

JAKUZİ VE HAVUZ POMPASI VE ÖZELLİKLERİ

jakuzi pompasi.jpg

Hidromasajlı jakuzilerde kullanılmak üzere üretilmiş tekno polimer gövdeli ve noril çarklı pompalardır. Tüm modellerin giriş ve çıkış bağlantı çapları 2'' dir. Pompa orjinal İtalyan malı olup sessiz ve sarsıntısız çalışmaktadır. Deterjanlara, asidik ve bazik suya karşı dayanıklıdır. 

SİRKİLASYON SU POMPALARI ÖZELLİKLERİ

sirkulasyon pompasi.jpg

Frekans konvertörlü çok hızlı WILO sirkülasyon pompalarının çarkı teknopolimer, motor gövdesi alüminyum ve mono blok pompa gövdesi dökümdür. Genel olarak 40 000 kcal/h kapasiteye kadar kazan ve kombilerde kullanılabilir.

Frekans konvertörlü pompalar tek yada 3 hızlı sirkülasyon pompalarına göre en az % 35 enerji tasarrufu sağlarlar, özellikle termostatik vanalı ısıtma sistemlerinde değişen debiye göre pompa değişen devriyle en uygun performansı sağlar. Böylece tesisatta gürültüyü engeller,  ciddi oranda enerji tasarrufu sağlar ve pompanın zarar görmesi engellenir. Değişken debili ısıtma sistemlerinde frekans kontrollü sirkülasyon pompaları son derece gereklidir.

Yüksek verimli pompa Wilo-Atmos PICO, elektronik ayarlı. Kademesiz basınç farkı regülasyonu için entegre edilmiş elektronik güç regülasyonlu ve ECM teknolojisine uygun blokaj akımına dayanıklı senkron motor, rakor bağlantılı, bakım gerektirmeyen ıslak rotorlu sirkülasyon pompası. Tüm ısıtma ve klima uygulamalarında kullanılabilir. Regülasyon modu uygulamaya bağlı olarak radyatör/zemin ısıtması olarak seçilebilir.

 Yapı: Islak rotorlu rekorlu tip frekans konvertörlü sirkülasyon pompası.

Uygulama: Isıtma ve Soğutma tesisatları endüstriyel sirkülasyon devreleri.

bottom of page